NiP-Anders_fokus_header

 

 

 - Skrevet af tHm

 

 

Danske Anders Blume er gået fra små 15-20 seere i gennemsnit på Twitch.tv til nu at have mere end 15.000. Anders er gået fra PugsCast til NiPTV og modtaget fantastisk opbakning i det internationale Counter-Strike community. På sin egen måde har manden uden nick fundet ind i hjertet  hos de fleste Counter-Strike fans.

 

Med kampe på streamen næsten hver dag og flere store LAN-turneringer i fremtiden er Anders  kommentatorkarriere i stadigt rivende udvikling. Turen går næste gang til det svenske, hvor vi kan høre ham kommentere DreamHack Summer 2014. Derfra skal han over Atlanten til amerikanske Dallas, Texas, hvor ESEA Sæson 16 LAN-finaler finder sted igen i år.

 

Han er døbt "The Voice of Counter-Strike" i communitiet og hans popularitet stiger dagligt. Her er historien om Anders Blume, kommentator hos NiPTV.

 

Hej Anders! Hvis der sidder en person derude, som har levet under en sten den sidste tid, kan du så fortælle lidt om, hvem du egentlig er?

Mit navn er Anders Blume, født og opvokset i Farum, men bor nu i Nivå, 28 gammel E-sports kommentator!

 

 

Hvor stammer din interesse i eSport fra og hvorfor er det lige netop Counter-Strike, der klikker for dig?

NiP_andersportrait

Tror altid jeg har været intesseret i konkurrencedelen af computerspil. Jeg har aldrig været meget til singleplayerspil, med undtagelse af Half-Life, men ellers har det været sjovt at udfordre andre helt tilbage til Starcraft 1 og Warcraft 1 multiplay, og enten tabe eller vinde. Konceptet E-sports fandtes nok ikke på samme måde dengang, men det har altid været en sjov måde at slås med andre på. Hvorfor det lige var CS, der gjorde stort indtryk, da jeg engang for mange år siden blev introduceret til beta versionen på en netcafe (XPC) i København, det er rigtigt svært at svare på. Jeg tror alle, der læser dette, har haft en lignende oplevelse med spillet. Jeg tror godt, jeg kan gå i detaljer og forklare hvorfor spillets format og tempo osv er sjovt og spændende, men i virkeligheden er det bare en følelse, som alle der har spillet CS kommer til at opleve, tror jeg. Det bliver lidt en del af en.

 

 

Hvad fik dig i gang med din kommentatorkarriere? Var det manglen på faste kommentatorer, der tændte gnisten, en lille lyst, der pludselig eksploderede, eller noget helt tredje?

Jamen først da CS:GO udkom var jeg faktisk mere eller mindre ligeglad med spillet. Jeg havde lidt mistet håbet om at der nogensinde ville være en efterfølger til 1.6, som ville give mig den der følelse tilbage. Men efter noget tid, hvor jeg havde set nogen kampe, syntes jeg faktisk der var et eller andet, som alligevel tiltrak mig. Jeg lyttede til ESplanet som Rizc og Phoinx kørte, men også til Warclown og Pansy og diverse andre kommentatorer, der var aktive på det tidspunkt. Der var nogle få detaljer faktisk, som jeg syntes de overså, eller i hvert fald ikke snakkede meget om -f.eks smokes/flashbangs osv. Jeg tænkte, at det kunne jeg godt finde ud af at forklare til et publikum, hvordan den del af spillet virkede. Så efter noget tid, hvor jeg have taget mod til mig, så besluttede jeg mig bare for at prøve.

 

 

nip_logoheaderting

Da du startede PugsCast for godt og vel halvandet år siden, var der nok ikke mange, der spåede dig til at blive en af de mest populære (hvis ikke den mest populære) figur på CS-scenen. Fortæl lidt om hvordan det var at gå fra ingenting til spotlight på så kort tid.

Jamen det er på mange måder rigtigt mærkeligt, men også super sjovt. Da jeg var til Copenhagen Games 2013 var det bare som gæst for at se det hele, og det var super sjovt, og jeg blev genkendt af måske en håndfuld mennesker, som syntes det var sjovt at sige hej. Da jeg var der i år, blev jeg mødt af mennesker, der var kommet til eventet for at sige hej til mig og jeg skrev autografer og tog selfies med flere mennesker, end jeg kan tælle. Det er selvfølgeligt helt vildt overvældende, men også en kilde til motivation, til at blive ved med at arbejde med det hele. Det betyder meget, når man rent faktisk kan møde de mennesker, der ellers bare optræder som tal i nogen twitchstatistikker og høre hvordan de glæder sig til at bruge deres aften på at se og høre Counter-Strike.

 

Én af årsagerne bag din popularitet er støtten fra den svenske organisation, Ninjas in Pyjamas, der "signede" dig til NiPTV forholdsvis tidligt i din karriere. Hvordan kom du i kontakt med den store organisation?

NiP fandt mig faktisk fordi jeg castede en af deres kampe en dag, hvor manager Niklas Fischer alligevel sad på twitch. Han skrev til mig kort efter og sagde, at han gerne ville snakke nærmere om at opstarte NiPTV. Det skete ca. 3 uger efter jeg var startet, og der er ingen tvivl om, at det har gjort en stor forskel på hvor meget jeg blev eksponeret til at starte med.

 

Hvordan havde du det, da du fik tilbuddet?

Faktisk troede jeg til at starte med at det var en fake account der havde skrevet til mig. Så jeg skrev tilbage og sagde at jeg antog det var en joke, men at i tilfælde af at det ikke var, så var jeg selvfølgeligt interesseret. Jeg havde ellers besluttet mig for at jeg ikke var interesseret i at være en del af nogen organisation til at starte med fordi jeg gerne ville havde lov at bestemme det hele selv mere eller mindre. Det viste sig at det heller ikke var noget problem med NiP.

 

Efter samarbejdet med NiP og det dertil hørende vokseværk på Twitch.tv-kanalen er du flere gange blevet omtalt som "The Voice of Counter-Strike". Hvordan har du det med det? Føler du selv, at du repræsenterer spillet eller er det bare smigrende at have så stor en opbakning?

Det betyder rigtigt meget med opbakning fordi man også samtidigt modtager en masse kritik

 osv. Men det er lidt en hårfin balance at finde, fordi det heller ikke nytter noget hvis man bare modtager alt ros helt ukritisk selv. Det vilde ved Counter-Strike communitiet er, at det har eksisteret i utroligt lang tid, uden nogen hjælp fra VALVe eller fra mig for den sags skyld. Jeg tror på at hvis jeg stoppede med at caste i morgen, så ville det fortsætte uden mig og stadigt trives, og det er super fedt. Hvis spillet og communitiet var så småt, at en enkelt person kunne kalde sig konge af det hele, så ville det være lidt ærgeligt. Men der er på den anden side en masse nytilkomne mennesker, der måske mest har lyttet til mig caste spillet og som derfor tænker på hvad jeg laver, når det kommer til CS og det sætter jeg meget pris på.

 

Man kan vel godt sige at jeg bruger opbakning som modvægt til den kritik jeg får. Og så prøver jeg at bruge fornuft som modvægt mod det ego, som ellers er meget nemt at få, når man modtager en masse positiv feedback

 

Nogen af de navne man kendte i forvejen tilbage fra CS 1.6 og Source var bl.a. TosspoT og ReDeYe. Hvordan har det været at komme i kontakt med dem og har de været personer, som du personligt har set op til?

dh_fokusinterviewbillede

Faktisk er jeg ikke løbet ind i nogen endnu som har opført sig som stjerner, man ikke bare kunne snakke med og have det sjovt sammen med. Selv ReDeYe, der har en kæmpe indflydelse på E-sportverdenen, og Joe Miller, som jeg castede med til Raidcall EMS one i Køln, har været meget afslappede og det er rigtigt fedt. Men det har til en start været lidt intimiderende at opleve, hvor professionelle de også er, når det gælder. Der kan man meget nemt komme til at føle sig lidt som en glad amatør.

 

Når du sidder bag mikrofonen og kommenterer, har du som regel Semmler med, en person vi ellers kendte fra StarCraft 2-scenen. Hvordan kom du i kontakt med Semmler og hvorfor tror du, at det fungerer så godt mellem jer to?

Semmler kontaktede faktisk mig på Skype en dag efter at vi begge havde castet noget CS. Derefter snakkede vi nogen timer, og det føltes så naturligt, at vi måtte prøve at caste sammen også. Jeg tror det fungerer godt fordi vi har forskellige styrker. Det kommer nok lidt nemmere til Semmler at være lidt "loose" og afslappet og bare have det sjovt med spillet, men også udenfor spillet, hvor jeg måske er lidt mere knyttet til hvad der foregår i spillet hele tiden, og prøver at holde fokus på detaljerne. Jeg ved ikke om det er den fulde forklaring, men det er nok en del af den.

 

anders_igenigen

Den danske Counter-Strike scene er berygtet for at være ustabil. Alligevel ser det ud til, at scenen er stabiliseret igen efter transferhelvedet, der fulgte i kølvandet på Copenhagen Games. Copenhagen Wolves er f.eks. trådt ind på CS-scenen igen, med købet af LeftoverZ-holdet. I hvor stor en grad føler du, at ustabiliteten har skadet scenen?

Det er lidt svært at sige faktisk. Det betyder selvfølgelig noget for fans osv. at det hold, de holder med, rent faktisk består af de samme spillere eller en kerne af spillere. Men det nytter omvendt heller ikke noget at bruge det som argument for at holde på et lineup, der ikke fungerer. Problemet, så vidt jeg kan se, handler ikke om at vi mangler talenter til at at lave flere tophold, men mere om movitationen for de enkelte spillere er der til at investere tiden, der skal til. Og det kan jeg sådan set godt forstå, det kræver jo mega meget tid at spille på et tophold og fordi CS ikke endnu kan støtte fuldtidsløn til alle tophold, så er det en ret stor risiko at tage for den enkelte person.

 

For lige at slutte af uden for Counter-Strikes lys, hvordan er Anders så, som person i det virkelige liv?

Haha, det er svært at sige jo.. det sidste års tid har der stort set ikke været noget Anders uden for CS. Ellers tror jeg på mange måder jeg stadigt, efter 28 år, er så småt ved at finde ud af hvordan jeg lever livet, og hvordan det kan hænge godt sammen for mig. Jeg interesserer mig rigtig meget for musik, og har da også købt et stagepiano, som jeg stadig lærer at spille på. Jeg har altid for lidt tid til at besøge mine venner. Jeg har en meget støttende kæreste, som jeg har været sammen med i 8 år, og som på mystisk vis syntes det var okay at jeg droppede min bachelor i engelsk for at snakke om computerspil på nettet.

 

Tusind tak for din tid Anders, det har været en fornøjelse! Traditionen tro giver vi personen i fokus det sidste ord, så hvis du har nogen, der skal have smidt et shoutout efter sig eller en sponsor, der skal takkes, så har du muligheden nu!

Jamen jeg kan kort fortælle at det næste kapitel i alt det her nok starter indenfor den næste måneds tid, så hvis man vil følge med i hvad der sker så er det @NiPAnders på twitter =)

 

Du kan se frem til at se Anders i selskab med 20.000 festklædte, svenske nørder og sikkert endnu flere cola-drikkende, popcorn-spisende sofa CS fans, når Anders fra d. 14 - 16. juni tager et smut til DreamHack Summer. Her skal han kommenterer CS:GO turneringen, sammen med en række andre store navne. Herefter tager han til et endnu mere popcorn-spisende land, USA, hvor ESEA Sæson 16 LAN finalerne finder sted fra d. 26. - 29 juni.

 

 
Kommentarer i alt: 17   -  

#1 08.06.2014 12:16
Fantastisk at læse om en der elsker eSport, og ønsker at gøre CS:GO endnu bedre og større. Fremragende interview!
RAP is the poetry of the streets
#2 08.06.2014 13:19
Rigtig godt interview af en sympatisk mand.
#3 08.06.2014 14:17
Godt interview :) kunn være lidt fedt at høre om Anders har en så god indtjening at han lever af det? Aner ikke om det har været fremme før. Også det med at han droppede hans bachelor for at caste.
 
#4 09.06.2014 00:26
Det tror jeg godt at du kan regne med at han har :)
MULTIPLY4LIFE !
 
#5 09.06.2014 17:04
Ja tænker også når han arbejder for NIP at pengene nok er gode :) Men kunne være fedt hvis han lige smed lidt lys over det :)
 
#6 09.06.2014 18:32
Uden at vide det, så tror jeg godt du kan regne med at han får en rimelig slat penge for sit arbejde. Ellers havde det jo ikke rigtig været worth it at droppe sin uddannelse :).

Tror som sådan ikke NiP i sig selv betaler ham ret meget, tror mere det er alle de turneringer, som hyrer ham og så selvfølgelig #twitchmoney. Er dog ret sikker på at NiP også giver en lille slat oveni :).
Den bedste øl er den næste øl ..
 
#11 12.07.2014 08:32
Mener bestemt ikke det er værd at droppe sin uddannelse for at kommentere Counter-Strike. Så har man sgu ikke styr på sine prioriteter.
essif
Gud
 
#12 13.07.2014 10:12
Du kan altid tage en uddannelse. Hvis han ikke følte for skole og kommentering af CS var noget af det eneste, som gjorde ham glad, så synes jeg da det er fint.
Den bedste øl er den næste øl ..
 
#14 26.07.2014 14:32
Jeg ved mere end dig
essif
Gud
 
#15 26.07.2014 15:25
Du blev snuppet i af snyde, blev ZT Banned og skiftede nick på XplayN for at prøve at skjule det. Tror jeg ved mest her, også selvom det ikke har noget som helst med diskussionen at gøre.
Den bedste øl er den næste øl ..
 
#16 25.11.2014 13:16
Ej hvor interessant! Du ved ting om mig, jeg ikke selv kender til.

Vil du ikke PLEASE fortælle mig hele historien? Hvis du ikke vil udstille mig til offentligt skue, ser jeg gerne en pm i indbakken.
essif
Gud
 
#17 25.11.2014 13:17
Jeg beklager i øvrigt det sene svar.
essif
Gud
 
#9 13.06.2014 14:26
Uden at vide særlig meget om det, så tror jeg han tjener en del penge gennem twitch de her dage? Der er ret mange viewers på NiPTV efterhånden hvert fald :)
Do you like fishsticks?
#7 11.06.2014 13:06
Hvor kan jeg høre noget han har castet?
'*][*' '*][*' '*][*' '*][
 
#8 11.06.2014 15:01
Han caster stort set hver dag, og han er en del af casterpanelet ved DreamHack Summer her i weekenden. Ellers kan du tjekke nogen af hans VODs fra hans channel på http://twitch.tv/nipgamingtv/
Den bedste øl er den næste øl ..
 
#13 13.07.2014 20:27
Tak!
'*][*' '*][*' '*][*' '*][
#10 13.06.2014 14:28
Synes måske at 'the voice of cs' er lidt voldsomt, men han gør det sgu godt :). Godt interview!
Do you like fishsticks?

Kommentarer i alt: 17   -  
(kommer snart)
ajuri vs. myR
47% på <fi> ajuri
Endelige odds: 2.01
Modtaget 2 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets52% på <dk> myRevenge
Endelige odds: 1.89
Modtaget 1 bets
16-6 til myRevenge
Flip vs. RCT
70% på <se> Flipsid3
Endelige odds: 1.50
Modtaget 2 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets29% på <fi> RCTIC
Endelige odds: 2.64
Modtaget 1 bets
16-11 til Flipsid3
mTw vs. TAKTIK
58% på <de> mTw
Endelige odds: 1.74
Modtaget 2 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets41% på <dk> TAKTIKSTATIV
Endelige odds: 2.20
Modtaget 1 bets
26-23 til mTw
PENTA vs. Mena
57% på <de> PENTA
Endelige odds: 1.76
Modtaget 2 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets42% på <fi> Menace
Endelige odds: 2.17
Modtaget 1 bets
16-5 til PENTA
HEAD vs. CS:GO
54% på <bg> HEADSHOTBG
Endelige odds: 1.83
Modtaget 2 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets45% på <de> CS:GOetter
Endelige odds: 2.08
Modtaget 1 bets
21-19 til HEADSHOTBG
k1ck vs. myKPV
65% på <pt> k1ck
Endelige odds: 1.60
Modtaget 2 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets34% på <de> myKPV.de
Endelige odds: 2.44
Modtaget 1 bets
21-17 til k1ck
A1 vs. es4x
47% på <se> Arena 1
Endelige odds: 2.02
Modtaget 1 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets52% på <ru> es4x
Endelige odds: 1.89
Modtaget 1 bets
21-19 til es4x
Ref vs. WiLD
59% på <dk> Refuse
Endelige odds: 1.71
Modtaget 3 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets40% på <hu> WiLD
Endelige odds: 2.24
Modtaget 0 bets
16-11 til Refuse
ggbb vs. Ima
37% på <se> ggrabb
Endelige odds: 2.34
Modtaget 0 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets62% på <fr> Imaginary
Endelige odds: 1.65
Modtaget 2 bets
16-11 til Imaginary
enc vs. BK
70% på <fi> encore
Endelige odds: 1.49
Modtaget 3 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets29% på <se> Bad Karma
Endelige odds: 2.66
Modtaget 0 bets
16-3 til encore
PD vs. DeZe
68% på <de> Playing Ducks
Endelige odds: 1.53
Modtaget 2 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets31% på <lt> DeZe
Endelige odds: 2.57
Modtaget 0 bets
16-7 til DeZe
OnBots vs. FRU
60% på <ee> OnlineBots
Endelige odds: 1.69
Modtaget 3 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets39% på <fr> FRUITS
Endelige odds: 2.27
Modtaget 0 bets
16-10 til FRUITS
ALT vs. MIX
80% på <de> ALTERNATE
Endelige odds: 1.33
Modtaget 1 bets1% på draw
Endelige odds: 7.00
Modtaget 0 bets19% på <fr> MIXEMS
Endelige odds: 3.19
Modtaget 0 bets
16-6 til ALTERNATE
HR vs. Eps
62% på <ua> HellRaisers
Endelige odds: 1.66
Modtaget 1 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets37% på <fr> Epsilon
Endelige odds: 2.32
Modtaget 1 bets
2-1 til Epsilon
Titan vs. NaVi
40% på <fr> Titan
Endelige odds: 2.24
Modtaget 0 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets59% på <ua> Natus Vincere
Endelige odds: 1.71
Modtaget 3 bets
2-0 til Natus Vincere
ESG vs. AG
55% på <se> ESG!
Endelige odds: 1.82
Modtaget 3 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets44% på <se> AliGon
Endelige odds: 2.09
Modtaget 0 bets
2-1 til AliGon
fntc vs. LDLC
55% på <se> fnatic
Endelige odds: 1.81
Modtaget 2 bets1% på draw
Endelige odds: 7.01
Modtaget 0 bets44% på <fr> LDLC
Endelige odds: 2.11
Modtaget 1 bets
2-0 til LDLC
fntc vs. Titan
53% på <se> fnatic
Endelige odds: 1.86
Modtaget 4 bets1% på draw
Endelige odds: 7.04
Modtaget 0 bets46% på <fr> Titan
Endelige odds: 2.04
Modtaget 4 bets
16-14 til fnatic
Titan vs. HR
49% på <fr> Titan
Endelige odds: 1.96
Modtaget 4 bets1% på draw
Endelige odds: 7.04
Modtaget 0 bets50% på <ua> HellRaisers
Endelige odds: 1.94
Modtaget 3 bets
16-12 til HellRaisers
22750LUYEE
20000YeaBB
18000BERRY
18000NETRICK
18000het^y
18000polo
18000eatMe^
17660hawBo
16000bRi